AliExpress isporuka

header-default

AliExpress je međunarodna platforma za isporučivanje koja nudi ljudima širom sveta da kpuju proizvode koji se nalaze na sajtu. Zapravo, široka dostupnost proizvoda i šansa za ljude čak iz najmanjih, najudaljenijih zemalja da kupe i prime proizvode iz AliExpress-a je jedna od zaštitnih stvari ovog sajta jer oni nude isporuke u preko 200 zemalja i teritorija širom sveta. A možete čak i da izaberete jedan od mnogih načina isporuke koji mogu da se koriste za isporuku robe. Hajde da saznamo nešto više o tome kako radi AliExpress isporuka.

Kako su AliExpress isporuke organizovane?

Jednu stvar morate znati o tome kako opcije isporuke rade kada je AliExpress u pitanju, a to je da je isporuka Vašeg proizvoda organizovana i određena od svakog prodavca pojedinačno, što znači da će svaki prodavac nuditi različite načine isporuke kao i različite cene isporuke. Možete videti opcije isporuke koje se nude za Vašu lokaciju, koju ste izabrali kao zemlju svoje isporuke na vrju sajta na stranici proizvoda pored “Isporuka”.

U kojim zemljama AliExpress vrši isporuke?

Većina prodavaca u AliExpress-u isporučuje u preko 200 zemalja i teritoraija od SAD i Brazila do Avganistana i Kolumbije, i mnogih drugih zemalja. Međutim, mogu postojati i prodavci koji ne vrše isporuke ka Vašoj lokaciji ili naplaćuju dosta kako bi to radili. Ovo može biti usled mnogih razloga, tako da se postarajte da podesite svoja AliExpress podešavanja za pravu lokaciju u vrhu strane pored “Isporuči ka”, kako biste uvek dobili najtačnije informacije po pitanju isporuke proizvoda koje želite da kupite.

štaje AliExpress standardna isporuka?

Većina prodavaca svojim kupcima nudi nekoliko opcija načina isporuke, a jedna od njih je AliExpress standardna isporuka. Ukoliko izaberete ovaj način isporuke, onda prodavac, od koga ste kupili proizvod, če poslati paket AliExpress centru za isporuku, a odatle će Vaša isporuka biti poslata na Vašu lokaciju pomoću nekog od logističkih provajdera sa kojima AliEspress ima partnerske odnose. Ovi logistički provajdersi su različite pošte u zemljama i kompanije za isporuku koje nude svoje usluge isporuke kako bi Vaša porudžbina stigla na vreme. Trenutno. Poredo ovih provajdera tu si i “Singapore Post”, “DHL”, “Posti Finland”, “Correis” i drugi. Najveća kroist od voog metoda isporuke je da će u većini slučajeva Vaš proizvod biti dostavjen besplatno, a obično možete pratiti i process isporuke koršćenjem koda koji Vam je dao prodavac.

Koje druge načine isporuke mogu izabrati da pošajem svoje proizvode?

Trenutno, AliExpress dobavljači mogu da ponude jednu ili više od osam ponuđenih načina isporuke svojim mušterijama, koji nisu voljni da čekaju malo više kako bi njihova porudžbina bila isporučena korišćenjem opcije AliExpress standardna isporuka. To su:

  • DHL – jedna od navećih i najpoznatijih kompanija za isporuku u svetu sa preko 400 hiljada zaposlenih širom sveta. Oni su pouzdani i isporučiće Vaš proizvod na Vaš prag u roku od 3 do 8 dana, međutim, kako biste koristili ovaj način isporuke možda Vas košta od 10 do 50 dolara.
  • FedEx – FedEx je druga ogromna kompanija za isporuku sa preko 300 hiljada zaposlenih širom sveta. Ukoliko izaberete način isporuke svojih proizvoda preko FedEx-a, za isporuku će biti potrebno od 3 do 8 dana, međuti, čini se da su troškovi isporuke za ovaj način isporuke poprilično veliki, čak i za male pakete, tako da možda možete izabrati ovaj metod samo kada kupujete posebne proizvode.
  • China Post – Pošta Kine je možda najpoznatiji AliExpress servis za isporuku, jer se većina manjih AliExpress paketa isporučuje ovako jer nema troškova isporuke. Kao što možete zaključii I iz imena, to je najveća poštanska organizacija u Kini. Pripada kineskoj vladi i jedna je od 20 najvećih kompanija u Kini, što je razlog zašto mogu veoma lako i jeftino da isporučuju svojim međunardonim klijentima.
  • HongKong Post – pored Pošte Kine postoji i Pošta Hong Konga koja je najveća poštanska usluga u Hong Kongu, posebnom administrativnom i potpuno autonomnoj teritoriji Narodne Republike Kine. Iako je Pošta Hong Konga potpuno odvojena od Kine, ona takođe nudi ekspresne i jeftine isporuke, kada porućite nešto iz AliExpress-a a navedete Poštu Hong Konga kao svoj željeni način isporuke.
  • EMS – tu je zatim i EMS, koji je još jedan gigant isporuke, i obično se nudi kao glavni pružačac ove vrste usluga u svakoj zemlji. Kada koristite EMS, vreme isporuke je svuda od 7 do 20 dana, ali se čini da su i cene isporuke koje koristite za AliExpress isporuke poprilično visoke.
  • UPS – UPS ili na engleskom: “United Parcel Service” je veoma poznat centar za isporuku paketa. Oni takođe rade u preko 220 zemalja i isporuče oko 15 miliona paketa svakog dana. Međutim, ako izaberete UPS kao način isporuke preko AliExpress-a može rezultirati većim troškovima.
  • TNT – TNT ili TNT Express je poslovanje koje se bavi kurirskim poslovima, i koje dostavlja pakete u više od 200 zemalja i teritorija. Njihovi najveći rivali su već pomenuti UPS i DHL, tako da takođe možete da očekujete da je i ova usluga malo skuplja, i da isporučivanje preko AliEspress-a košta dosta, ali će cena, naravno, varirati od mesta gde se ispoučuje paket.
  • S. F. Express – a na kraju je tu i S. F. Express koji je kineska kompanija za isporuku koja nudi isporuke iz Kine u inostranstvo. Oni tranasportuju isporuke, koje su poslate preko njihove kompanije, na jednom od 31 teretna aviona koje poseduju ili oni ili njihove ćerke firme, i nude isporuku paketa iz Kine do mesta kao što su Novi Zeland, Indonezja, Japan, Brazil, UK, Meksiko, Evropa itd.

Koliko je vremena potrebno da primim svoju porudžbinu?

Vreme isporuke uglavnom zavisi od načina isporuke koji je iskorišćen za slanje Vašeg proizvoda i mesta gde živite. Pošto se većima prodavaca u AliExpress-u nalazi u Aziji, biće potrebno malo više vrmena isporukama da stignu do drugih kontinenata. Obično je vreme isporuke prikazanao na stranici proizvoda pod menijem Način isporuke, koji je baš tačan u većini slučajeva,ukoliko ste izabrali pravu zemljuna vrhu strane. Ali uvek mogu biti odlaganja usled različitih praznika ili drugih razloga.

Zašto AliExpress ne vrši isporuke u mojoj zemlji?

Pošto isporuka proizvoda zavisi od svakog prodavca ponaosob, trebate pitati svog prodavca žašto ne isporučuje proizvode na Vašoj lokaciji. Možete kontaktirati prodavca usmeravajući kursor na ime prodavca i izabrati “Kontaktiraj Sada” iz donjeg menija. Ovo će Vas odvesti do centra za poruke, gde možete poslati poruku prodavcu sa bilo kojim pitanjem koje imate za neki proizvod, uključujući i opcije isporuke.

Zašto ne mogu dobiti besplatnu isporuku?

Kao i kod lokacija za isporuku, troškovi isporuke i usluga koje se koriste kako bi se isporučili proizvodi zavise od prodavca proizvoda, jer AliExpress uglavnm samo omogućuje platformu za isporučivanje, i to i kupcima i prodavcima. Zbog toga, ukoliko Vam prodavac ne ponudi besplatnu isporuku, morate direktno kontatirati prodavca i raspitati se o tome.