AliExpress praćenje porudžbine

header-default

AliExpres je jedna od najvećih onlajn prodavnica u svetu koja prodaje sve od odeće i obuće do elektronskih aparata i sve vrste nameštaja. A AliExpress je poznat i po odličnim cenama jer se njihovi proizvodi nude od strane direktnih prodavaca čime se eliminišu posrednici, tj. prodavnice koje obeležavaju proizvode koje prodaju, tako da nije čudo da je toliko ljudi zavolelo AliExpress kao prodavnicu sa jednim stajanjem za sve što im je potrebno. Ali odlične cene i veliki izbor proizvoda nisu jedine odlične stvari u vezi AliExpress-a. Ovo tržište takođe nudi stvari kao što su neverovatna podrška mušterijama i praćenje čak i porudžbina za koje se ne plaća isporuka. Hajde da sada popričamo o tome šta je AliExpress praćnje porudžbine.

AliExpress praćnje porudžbine je u osnovi usluga koju nudi AliExpress svojim klijentima tako da oni mogu da prate svoje isporuke dok su one na svom putu prema mušterijama. Tako da je terin “praćenje” sasvim tačan jer Vi bukvalno pratite putovanje porudžbine do Vaših vrata. To radi na sledeći način: prodavac od koga ste kupili proizvod će Vam dati kod za praćenje nakon što platite svoju kupovinu. A potom možete iskorititi taj kod kako biste pratili svoju porudžbinu i u svakom trenutku videli gde je Vaša porudžbina. Gde treba da unesete svoj kod za praćenje kako biste pratili svoju poruždbinu? Obično na stranici “Moje porudžbine” gde se nalazi odeljak “Prati porudžbinu” sa desne strane. Nakon što kursorom kliknete tu, pojaviće se dodatni meni koji će izlistati ne samo kod koji je dao prodavac već i sajt gde taj kod možete iskoristiti.

Da li mogu da pratim bilo koju AliExpress porudžbinu?

Da li ćete biti u stanju da pratite proizvod koji ste poručili preko AliExpress-a uglavnom zavisi od metoda isporuke koji prodavac koristi za isporuku porudžbine ka Vama, jer različite metode isporuke ne koštaju samo različito, oni takođe nude različite opcije po pitanju praćenja porudžbine. A nakon što izaberete način isporuke, od opcija koje Vam je ponudio prodavac, obično su plaćeni načini isporuke garanti dobijanja koda za praćenje koji zapravo radi i omogući će Vam da pratitie put svoje porudžbine, i, na kraju, Vi odlučujete da li ćete biti u stanju da koristite AliExpress praćenje porudžbine ili ne.

Povrh garantovanog praćenja porudžbine, plaćeni načini isporuke takođe garantuju bržu isporuku paketa, jer plaćena isporuka znači da će Vaša porudžbina biti isporučena pomoću jednog od ekspresnih načina isporuke pa će zato biti isporučena za kraće vreme. A kompanije koje nude ekspresne načine isporuke preko AliExpress-atakođe često imaju i sopstvene sisteme za praćenje porudžbine koji omogućavaju lakše i tačnije praćenje porudžbine.

Međutim, to nije uvek slučaj jer u skorije vreme sve više prodavaca, čak iako kupite od njih proizvod i izaberete opciju besplatne isporuke, će Vam omogućiti validan kod za praćenje koji će garantovati da možete da pratite svoje porudžbine ili u najmanju ruku da pratite veće odrednice tokom procesa isporuke, kao npr. kada je Vaša porudžbina napustila prodavčevo skladište, kada je Vaša porudžbina poslata iz Kine prema Vašoj zemlji ili kada je Vaša porudžbina primljena od strane lokalne pošte ili sredstva isporuke. U većini slučajeva, besplatana isporuka se vrši od strane ili Kineske Pošte, ukoliko se prodavac nalazi u Kini, ili Pošte Hong Konga ukoliko je prodavac iz autonomnog regiona Hong Kong. A pošto ove kompanije uslužuju hiljade mušterija i šalju hiljade paketa svakodnevno, oni su u stanju da omoguće AliExpress prodavcima besplatnu isporuku za njihove porudžbine. Na žalost, besplatna isporuka traje malo duže, što znači da Vaš paket neće biti isporučena u roku kraćem od dve nedelje, ali je vreme isporuke obično oko mesec dana.

Ukoliko ste poručili nešto preko AliExpress-a i izabrali “Besplatna Isporuka” kao način isporuke, a prodavac Vam nije obezbedio validan kod praćenja, ipak možete dobiti isti. Obično, čak i ukoliko je kod za praćenje obezbeđen čim ste platili porudžbinu, on će biti u funkciji tek nakon nekoliko radnih dana, onda kada porudžbinu primi Kineska Pošta ili druga pošta ili firma za isporuku. Ali ako i nakon nekoliko dana niste primili svoj kod za praćenje isporuke ili ste ga primili a on ne radi, možete kontaktirati prodavca i zatražiti od njega da Vam omogući validan kod za praćenje porudžbine za Vašu porudžbinu. To možete uraditi tako što ćete prvo ići na stranicu “Moje Porudžbine” i klikneti na “Kontaktiraj prodavca” iznad opisa proizvoda koji ste poručili.